Sovesofa og daybed

Sovesofa og Daybed – De perfekte gæstesenge

En sovesofa er den perfekte seng til dine gæster – men husk, at den også fint kan være en del af en hyggelig indretning, når den ikke er ekstra seng til dine overnattende gæster. Når du skal købe en sovesofa eller en daybed, skal du ikke kun overveje, om den er behagelig at sove på. Du har brug for et multifunktionelt møbel, som både ser godt ud om dagen og er behageligt om natten.

Uanset, om du skal indrette et hyggeligt gæsteværelse, et teenageværelse eller om din sofasofa skal stå hengemt under trappen, så finder du her en guide til, hvordan du finder den rette sovesofa til dit hjem.

Hos FreshFurn finder du bl.a. mange populære modeller fra vores samarbejdspartner Bedre Nætter.

Sovesofa med opbevaring

sovesofa med opbevaring

Når du køber en sovesofa, kan du vælge, om du samtidig vil købe lidt ekstra opbevaring til rummet. Mange sovesofaer er designet med et rum til opbevaring indeni. Den ekstra opbevaringsplads finder du ofte i sovesofaer med chaiselong. Til hverdag har du en behagelig sofa med chaiselong, og når behovet er der en rummelig gæsteseng til to personer. Andre sovesofaer, som også kaldes daybeds, har ofte opbevaringsplads under sengen, hvor du f.eks. kan rulle en opbevaringskasse med hjul ind under. Foretrækker du et mere ”luftigt” miljø omkring dine møbler kan du med fordel undlade opbevaringskassen under daybed’en. Luft under møbler giver et mere elegant og pænt udtryk i dit gæsteværelse.

Sovesofaer med chaiselong og/eller opbevaring

En sovesofa til teenageværelset

Er du på udkig efter en sovesofa til teenageværelset, så skal det ofte være en model, som hurtigt kan ”transformeres” fra sofa til seng og omvendt. Her er en sofasofa med træben eller ben i andre materialer ofte at foretrække hvor puderne blot skal flyttes eller skubbes til side før din trætte teenager kan smide sig i sin seng. Sovesofaen på ben har sædvanligvis også plads til en opbevaringskasse under sengen, hvor din teenager i en fart kan gemme sit sengetøj eller lignende af vejen. Til teenageren er det også altid et hit med en sovesofa, som er nem at slå ud for mere plads.

sovesofa nem at slå ud

Se flere sovesofaer, som er nemme at slå ud

Brug en sovesofa eller en daybed som rumdeler

Sovesofaer og daybeds er nemme at indrette med. De behøver ikke at stå i et hjørne af rummet, men fungerer fint som rumdeler ude i rummet. Hertil egner sig en sovesofa uden ryglæn særligt godt, da den ikke får rummet til at syne mindre. En position, som passer særligt godt til teenageværelset, hvor pladsen ofte er trang, og hvor reoler og skabe ofte optager pladsen langs væggene.

Hvilket design skal du vælge?

Skal din sovesofa mest ligne en seng eller en sofa? Først og fremmest skal du tage stilling til, om din sovesofa skal ligne en sofa eventuelt med chaiselong eller en daybed. Sovesofaer fås i mange designs, som let kan forveksles med en sofa, og som er lige så behagelig at synke ned i som en rigtig sofa. Foretrækker du sofa-udseendet, ved du, hvad du skal gå efter. En daybed med et lidt mindre sofalignende udtryk er f.eks. den klassiske danskproducerede Ghia daybed. Her kan enderne foles op og bruges som armlæn, eller de kan slås ned og give fuld liggeflade til en person.

Ghia sovesofa

Ønsker du en daybed i specialstof?

Skal din nye sovesofa betrækkes med et specielt tekstil eller i en special farve, så har du muligheden med CASSIUS D.E. LOUNGER og BIFROST LOUNGER og også ved den klassiske Ghia daybed. Her har du muligheden for eksklusivt at vælge, hvilket tekstil der passer ind i din indretning.

Daybeds med mulighed for specialstof

Sådan måler du op til en sovesofa

Tag altid mål til dine nye sovesofa eller daybed i opslået tilstand. Spørg forhandleren, om målene for møblet både før og efter sengen er slået ud, så du kan sikre dig, at du har plads til din nye sovesofa.

Se også: Sådan vælger du det perfekte sofabord