skrivebord til dit hjemmekontor

Indretning af hjemmekontor – Inspiration til din hjemmearbejdsplads

Indretning af hjemmekontor: Når du skal indrette et hjemmekontor, er det en god tommelfingerregel at starte med det tungeste møbel og bevæge dig videre til det næst-tungeste møbel og så fremdeles. Er det tungeste eller det største møbel i rummet dit skrivebord, så starter du hér. Planlægger du derimod, at det tungeste møbel skal være din store kommode, som huser dit komplette papirarkiv, så anbefaler vi, at du starter dér.

Husk, at du i mange tilfælde kan få fradrag for udgifterne til dit arbejdsværelse. Det kræver bl.a. at rummet har skiftet karakter og dermed ikke længere er en del af din boligs almindelige opholdsrum. Lær mere om fradrag til dit hjemmekontor hos Skat.

Er du mere ude efter inspiration til nips og hygge på dit hjemmekontor? Scrol ned til afsnittet: Skab en personlig stemning på dit hjemmekontor

Da skrivebordet, i mange tilfælde er det mest dominerende og for mange også det vigtigste møbel i deres hjemmekontor, så vil vores guide starte her.

Find det rette skrivebord til dit hjemmekontor

indretning af hjemmekontor med skrivebord i træ

Når du skal vælge et skrivebord, er det helt centralt at vurdere, hvor stor et bord, du har brug for. Spørg dig selv, hvor mange skærme, du har brug for på bordet, samt hvor meget arbejdsplads du generelt har brug for. Nogen behøver ikke mere plads end til en bærbar computer, imens andre har brug for tre skærme samt yderligere plads til papirer, mapper etc. I denne forbindelse er det også vigtigt at overveje, hvor mange timer du beregner at skulle arbejde fra din hjemmearbejdsplads. Har du brug for en komplet kopi af dit primære kontor, eller kan du ”nøjes” med en light udgave? Skal du arbejde fra dit hjemmekontor 2 eller 37 timer om ugen – det er afgørende for hvor meget tid og energi, du skal bruge på indretningen.

Se vores flotte skriveborde

Indbygget opbevaring

Et andet vigtigt spørgsmål, når du vælger skrivebord, er om du har brug for opbevaring i selve bordet. Mange skriveborde har indbyggede skuffer eller hylder, og det kan du lige så godt se efter fra starten, hvis du ønsker den ekstra opbevaringsplads.

OBS: Skal der stå en stationær computer på din hjemmearbejdsplads? Overvej allerede nu, hvor kabinettet (den store kasse) skal stå. Skal der være plads til den på gulvet eller under bordet? Det kræver at skrivebordet har en vis størrelse, hvis kabinettet skal kunne stå på eller under bordet.

Smuk opbevaring på din hjemmearbejdsplads

Det er ofte dine valg af opbevaringsløsninger, der afgør, hvilket indtryk dit hjemmekontor giver. Aflukkede opbevaringsløsninger er et af de nemmeste hacks til at skabe et smukt og indbydende hjemmekontor. Alt for ofte fremstår hjemmekontorer rodede og uoverskuelige, fordi opbevaring af bøger, mapper og papirer er uhensigtsmæssigt. Enkelte bøger på display skaber hygge og stemning. Utallige rækker af bøger giver derimod en traditionel biblioteksstemning. Overvej, om du kan nøjes med at stille udvalgte bøger (eller mapper) frem og gemme resten væk bag en låge eller i en kommode. Spørg dig selv, hvor mange ting du har brug for på dit kontor, og hvor mange mapper der årligt kommer til. Sørg for, at du har plads til de kommende arbejdsmapper og regnskaber i dine opbevaringsløsninger, så de ikke lander i en uendelig stak på dit skrivebord. Udefinerbare stakke af papirer og mapper kan ødelægge indretningen på ethvert hjemmekontor. Vær derfor realistisk, når du skal afgøre, hvor meget opbevaringsplads du har brug for nu – og i fremtiden.

Se flotte kommoder til hjemmekontoret

En nem løsning, når du skal vælge kommoder, skabe og andre opbevaringsløsninger er at finde møbler i samme serie som dit skrivebord. På Freshfurn kan du altid scrolle ned på siden og se, om der er flere produkter i samme serie. Det er det sikre valg, når du skal kombinere flere møbler. Vil du skabe et unikt udtryk kan du kombinere et iøjnefaldende skrivebord med mere anonyme opbevaringsløsninger for at skabe balance i rummet. Du kan også opnå et harmonisk udtryk ved at vælge skrivebord og kommoder i samme farver og/eller materialer. Her opnår du næsten samme harmoniske effekt, som når du vælger møbler fra samme serie. Lad en væg i farver eller en dekorativ billedvæg skabe hygge og personlighed, når du har valgt en basisfarve til dit møblement. Et mere rustikt skrivebord i træ kan også skabe en hyggelig stemning, selvom du foretrækker hvide hylder og kommoder til opbevaring.

Se smukke skænke til hjemmekontoret

TIP: Tag billeder af de ting, som du ønsker at sammensætte på dit hjemmekontor. Opsæt billederne ved siden af hinanden for at afgøre, om tingene passer sammen. Synes du, det er svært at finde den rette stemning? Find et billede af et flot hjemmekontor på Pinterest og ”kopier” stilen – fra skrivebord til kommoder og nips.

Vælg kontorstole, som passer til dine behov

Pas på, kontorstole deler vandene! Her vil du ofte finde dig selv i et dilemma. Ønsker du flotte stole, som er mindre komfortable eller mindre flotte stole, hvor komforten er i top? Inddrag altid dine behov i dine overvejelser. Har du brug for en kontorstol med hjul, har du brug for en lækker stol, dine gæster kan sidde i, og hvor mange gæster forventer du. Overvej hvilke scenarier, du hyppigst vil opleve.

Se kontorstole med hjul her

Klienter og samarbejdspartnere på hjemmekontoret?

Er dit hjemmekontor først og fremmest praktisk eller ønsker du det skal være hyggeligt og indbydende? Det er især være afgørende, hvorvidt du planlægger at invitere klienter og samarbejdspartnere til møder i dit hjemmekontor. Hvis du påtænker at invitere kunder, kollegaer m.v. ind på din hjemmearbejdsplads for at holde møde m.v. så er det afgørende, at rummet ”passer” til din virksomhed eller forretning. Du kan score billige point ved at invitere kunder og klienter ind i et lækkert hjemmekontor, som giver et godt indtryk. Tænk på alternativet, hvor du automatisk undskylder rodet og den uendelige stak på skrivebordet næstefter, du har budt velkommen. Det ønsker du ikke!

Skab en personlig stemning på dit hjemmekontor

Har du allerede de ”tunge” møbler på plads, og er du bare ude efter inspiration til, hvordan du skaber en personlig stemning på din hjemmearbejdsplads? Der er tre nemme kategorier, når det kommer til at skabe en personlig stemning på et hjemmekontor.

På display

Når du har pakket alle dine ting væk i smukke opbevaringsløsninger, så er kan rummet nemt fremstå upersonligt. Derfor anbefaler vi, at du vælger nogle ting, som du ønsker at sætte på display. Det kan være bøger, som er centrale for dit arbejde, eller nipsting, som bare skaber en hyggelig og personlig stemning.

Gallerivæg

En nem måde at give et rum mere personlighed er at opsætte en gallerivæk. Her kan du med fordel vælge motiver, som er relevante for dit fag eller noget, som inspirerer dig, når du arbejder. Er dit hjemmekontor indrettet i neutrale nuancer, så er gallerivæggen en god mulighed for at tilføje både farver og personlighed til rummet.

Planter

Uanset om du har grønne fingre eller ej, så er planter en god måde at skabe en personlig stemning. Lad valget af planter være personligt. Vælg kaktusser eller blomster alt efter, hvad du foretrækker. Planter viser, at du har overskud og at din hjemmearbejdsplads er et påskønnet sted og ikke blot et nødvendigt onde.

Indretning af hjemmekontor behøver ikke at være kedeligt!

Læs også Spiseborde – Den ultamative guide