Spisebordsstole med tekstilbetræk

Spisebordsstole – Inspiration & guide

Spisebordsstole er ikke bare stole. Her skal du sidde godt, uanset om du skal spise en hurtig aftensmad eller hygge dig med dine gæster i flere timer. Hos Freshfurn finder du et stort udvalg af flotte kvalitetsstole, og i vores sortiment finder du bl.a. mange populære spisestuestole fra ILVA. Du har sikkert prøvet at sidde på en klapstol til en familiefest og bemærket forskellen fra din yndlingsspisebordsstol derhjemme. Komfort er altafgørende, når du skal vælge stole, og her er spisebordsstolen inden undtagelse.

Spisebordsstole – Hvad kan du vælge imellem?

Der er flere valg, du skal tage stilling til, når du skal finde de perfekte stole til din spisestue.

Spisebordsstole med tekstilbetræk

Ønsker du klassiske spisestuestole i et minimalistisk design, som falder ind i din indretning, eller ønsker du spisestuestole, som stjæler opmærksomheden fra dit spisebord og dit øvrige interiør?

Et klassisk valg kan være en spisestuestol med træben og læderbetræk, eventuelt med armlæn. Blandt de klassiske valg finder du også træstolen med et flettet sæde, som giver et traditionelt udtryk.

Et mere iøjnefaldende og opmærksomhedskrævende valg kan være velourbetrukne stole med betræk i forskellige farver. Det giver mere dynamik og liv i din spisestue, men hold farverne indenfor samme farvetone, så udtrykket ikke bliver rodet eller forvirrende.

Materialer i din spisestue: Giver de medspil eller modspil?

Ønsker du flere forskellige materialer end træ i din spisestue, findes der også mange flotte spisebordsstole i metal eller i plastic, typisk såkaldte skalstole. Skalstole og stole i metal er nemme at vaske af, og de giver et flot modspil i en stue med træmøbler f.eks. et plankebord. Gør skalstolen endnu mere indbydende og komfortabel med et lammeskind eller en flot hynde. Fordelen ved hynder er at du nemt kan skifte dem ud i takt med at sæsonens farver skifter.

Se vores populære spisebordsstole her

Hvilke spisebordsstole passer til et plankebord?

Plankeborde er populære, og det har øget efterspørgslen efter spisebordsstole, som passer til de rustikke spiseborde. Du kan med fordel gå efter spisebordsstole som har stoleben i samme farver og materialer som dit plankebord. Mange plankeborde har bordben i ubehandlet eller sortmalet metal, og du kan derfor med fordel gå efter stoleben i samme nuance. Plankebordet, synes vi, står flottest ved siden af kontrastmaterialer såsom metalstole eller skalstole i plastic. Den populære metalstol, hvor både sæde, stoleben og ryglæn er udformet i metal, gør sig især godt ved siden af plankebordet med et lammeskind på. Læderbrtrukne stole er også et flot valg til plankeborde.

Rustikke spisebordsstole med stål og metal

plankebord med spisebordsstole i læder

Spisebordsstole med eller uden armlæn?

Tænk også over, om du ønsker, at dine nye stole skal have armlæn. Et armlæn giver et afslappet look, men kræver at du kan have lidt mere plads mellem stolene i din spisestue. Vær også opmærksom på armlænets højde. Kan stolen skubbes ind under bordet, og er det nødvendigt for at skabe lidt ekstra gulvplads i dit hjem?

Se vores spisebordsstole med armlæn

Mål spisebordet, inden du køber spisebordsstole

Mål boret fra gulvet og til bordpladens overflade. Det hjælper dig med at vælge den rigtig højde på dine nye spisebordsstole. Kig efter stolens sædehøjde, og beregn ca. 25-30 cm fra stolesædet til bordpladens overflade for at stolene passer i højden til dit spisebord. Overvej hvor mange stole, du ønsker, der skal stå om bordet. Beregn minimum 60 cm. pr stol, så der er plads til at dine spisende gæster kan sætte sig og rejse sig uden at støde ind i hinanden. Selvom bordet måske har plads til 8 stole, så kan du opnå et mere eksklusivt og elegant udtryk med færre stole om bordet.

Find et godt match til dit spisebord

Se på dit spisebords ben. Er de i træ, metal eller et helt andet materiale? Et godt sted at starte er at lede efter spisebordsstole, hvis stoleben passer til benene på dit spisebord. At ”passe” sammen behøver ikke nødvendigvis betyde, at de skal være ens. Men ensartede ben er et godt sted at starte f.eks. med stoleben i samme farve eller materiale som bordbenene. Synes du, det bliver for kedeligt, kan du overveje at gå andre veje end det oplagte valg. Træ kan sagtens kombineres med metal og plastic, men være opmærksom på, at forskellige træsorter og – nuancer kan fremstå kikset, når de kombineres.

Overvej også, om du har brug for, at dine spisebordsstole kan stables. Det kan være en stor fordel, især hvis pladsen er knap.

Find et godt match til dit spisebord

Nemme at vedligeholde

Har du mindre børn og måske kæledyr, der kan finde på at bruge dine spisebordsstole, kan du med fordel vælge materialer, der er nemme at vedligeholde. Her er skalstole i plastic eller stole i behandlet træ gode valg, som tåler hyppig rengøring. Stole med tekstilbetræk er svære at holde rene, gå i stedet efter et betræk i f.eks. kunstlæder, hvis du ønsker stole med betræk.

Ens spisebordsstole – Lyder det kedeligt?

Spisebord med forskellige spisebordsstole

Det oplagte valg er at vælge de samme stole hele vejen rundt om dit spisebord. Når du har fundet en model, som passer til dit spisebord, så giver resten sig selv. Det er ligetil. Synes du, det bliver lidt for kedeligt og trivielt? At kombinere forskellige stole kræve stor detaljeopmærksomhed, men det kan lade sig gøre. En god løsning på dette er at kombinere to (eller tre) slags stole, som du gentager hele vejen rundt om bordet. De gentagende elementer giver sammenhængskraft i din spisestue, og du kan tilføje et kreativt element uden at give afkald på rummets harmoni og balance.

Ønsker du hjul og/eller drejefunktion?

Overvej, om du ønsker spisebordsstole, som kan dreje, eller måske med hjul? Stole med hjul slider på mange slags gulve såsom trægulve. Du kan undgå slitage på gulvet med et gulvunderlag, men det passer elegant ind i de færreste indretninger. En stol med hjul udelukker i mange tilfælde at du kan have et gulvtæppe under bordet, så tænk også over om du ønsker at have et gulvtæppe i spisestuen.

Læs også: Vores guide om barstole