Ny barstol? Find den rigtige barstol her

Barstolsguide: Sådan vælger du den rigtige barstol

Barstole bruges når du skal socialisere, spise og drikke. De fleste nye køkkener i dag har en køkkenø, hvor børnene kan tegne, mens forældrene laver mad, gæsterne kan få en drink, mens middagen bliver lavet færdig eller den hurtige morgenmad kan blive indtaget. Vi tilbringer mange timer ved køkkenøen, så det er vigtigt at vælge de rigtige barstole til formålet. I denne barstolsguide hjælper vi dig med at finde de helt rigtige barstole til dig hjem.

Se alle vores lækre barstole lige her

Barstole findes i mange forskellige størrelser, former, kvaliteter og stilarter og du bør derfor tage stilling til følgende, når du er på udkig efter nye barstole.

Vælg den rette barstol hos freshfurn.dk

 

Barstolsguide: Barstol med eller uden ryglæn

En af de vigtigste ting, du skal være opmærksom på, når du vælger barstole, er funktionaliteten.

Stolene findes i tre forskellige varianter:

  1. Barstole med højt ryglæn, som minder om almindelige spisebordsstole
  2. Barstole med lavt ryglæn
  3. Barstole uden ryglæn
Barstolsguide høj ryglæn

Barstol med højt ryglæn

Barstolsguide lav ryglæn

Barstol med lavt ryglæn

Barstolsguide ingen ryglæn

Barstol uden ryglæn 

 

 

Vælg den rette barstol hos freshfurn.dk

 

Barstolsguide: Højden på dine barstole

Find den rigtige højde barstol til din køkkenø ved at måle højden af din bordplade og matche den med den ideelle barstol højde angivet nedenfor.

Et afslappet alternativ til spisebordsstole:
Bordpladehøjde: 71-76 cm
Sædehøjde: 40-58 cm

Designet til køkkenøer eller hjemmebarer:
Bordpladehøjde: 88-99 cm
Sædehøjde: 60-68 cm

En højere barstol, som du finder i de fleste restauranter:
Bordpladehøjde: 104-109 cm
Sædehøjde: 71-84 cm

Højere overflader:
Bordpladehøjde: 111-119 cm
Sædehøjde: 86-101 cm

For at skabe luft mellem barstolene bør der være omkring 66-76 cm målt fra midten af den ene barstol til den anden. Ligeledes bør der være mellem 22- 30 cm benplads mellem stolesædet til undersiden af bordpladen. Hvis du kun har et lille køkken bør barstolene kunne stilles under køkkenøens bordplade, for at de på den måde fylder mindst og let kunne gemmes væk, når de ikke er i brug.

TIP! Har du børn eller mange gæster, er det smart at vælge barstole med gasløft, så du kan justere sædehøjden. Ligesom det kan være komfortabelt med en fodstøtte, som tager presset fra din hofte, knæ og fødder. Det bliver hurtigt ubehageligt, at have dine fødder dinglende i luften.

Se også: Billige barstole til under DKK 1000,- 

 

Vælg den rette barstol hos freshfurn.dk

 

Barstolsguide: Hvilket stil og materiale bør du vælge?

Barstole giver personlighed til dit rum. Vælg derfor barstole som matcher eller opgraderer stilen i din indretning. Er din indretning moderne indretning med sort og hvide møbler, bør du gå efter smarte barstole i minimalisktisk design og ben i børstet stål. Er din stil mere retro, anbefaler vi, at vælge barstole med sæder i træ eller læder.

Se også: Lækre hvide barstole

Du kan også vælge barstole i en eye-catchy farve eller flere barstole i forskellige designs, så de kommer til at skille sig ud og giver et kreativt indspark til din indretning. Vær opmærksom på hvis du vælger forskellige barstole, at det ofte også giver et rodet udtryk.

Tænk over, hvilket formål dine barstole skal have og i hvilket rum de skal bruges. Skal dine nye barstole stå i køkkennet, anbefaler vi, at ud vælger sæder i plastik, da de har ekstra god holdbarhed. Et alternativ kan være imiteret læder, som dog ikke er så holdbart som plastik, men stadig let at tørre over med en klud og samtidig er et billigere alternativ end ægte læder.

 

Held og lykke med din nye barstol!

 

Læs også: Sådan! Vælg de rigtige lamper til stuen

 

Vil du altid se vores lækre nyheder og gode tilbud før alle andre, så tilmeld dig vores nyhedsbrev nedenfor: 

Fields marked with an * are required

NYHEDSBREV!